Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Sign in to follow this  
Albert Smith

2 Stroke Generator problem

Featured Posts

On 27/06/2011 at 21:59, catweasel said:

I had a CZ 250 mate, now that is a smell !! 

Good grief, I thought I was the only person who ever had one... Had a CZ175 at one time too. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, Arthur Marshall said:

Good grief, I thought I was the only person who ever had one... Had a CZ175 at one time too. 

I had a 175 too! But no pic I'm afraid. The 250 was a "rat" and I'll post a pic tomorrow. Was a fine machine, I will always remember the gear change/kickstart  

Ps can't believe it is 8 years since I posted that! 

Edited by catweasel

Share this post


Link to post
Share on other sites

June 2011 is an excellent thread recovery!

 

I hope Mrs @Albert Smith recovered for her surgery at the time, but I can't help thinking that 2-stoke generators are the work of the Devil.

 

Have you considered a Lithium-Ion Generator?  I think they use di-lithium crystals Jim!

 

 

  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 28/06/2011 at 03:31, Chalky said:

My 2 stroke gennie does exactly the same. Cheap Chinese unit but bomb proof. 8 years old, generally hammered. Apart from changing the plug every other problem has been poor fuel or wrong fuel mix.

We have got one bought new and operated intermittantly about 15 years ago and then left unused for about 6 years. I needed a temporary remote power source for a electric drill so refuelled  " Wee Goh" (His 4stroke larger counterpart is "Willy Goh"). Pulled and pulled, nothing. Disasembled the carburetor and checked jets, all clear. Checked and cleaned the spark plug, nothing. Hung onto the spark plug lead and pulled the cord, thwack, but still Noh Goh.  Defeated I switched it to off and pulled the cord to flush any fuel through, S econd pull, brrrrŕrrrrrrrrrrrrrrpopbrrrrrrrrrrrrr .Then I remembered that I had sussed this six years earlier that the switch was installed upside down. 

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Arthur Marshall said:

Good grief, I thought I was the only person who ever had one... Had a CZ175 at one time too. 

Old rattler. Used to get me about when times were hard. Mice ate the seat so I had to cobble one up. Sprayed it with aerosols from poundland in true Rat tradition.

 

CZ Rat.jpg

  • Greenie 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.